Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Αρβανιτοχώρι ή Αλβανοχώρι;

                   Αρβανιτοχώρι ή Αλβανοχώρι; 


           Ο Adriano Xhafaj   στις 16 Ιανουαρίου 2013 - 11:34 π. μ. άφησε ένα  σχόλιο  στην ιστοσελίδα www.mpasta. gr , "Τουρκοχώρι ή Αρβανιτοχώρι".

          " Όλοι οι Έλληνες, αλλά και 101% των ξένων, λένε ότι τα Αρβανίτικα = Αλβανικά. Αυτό δεν συζητείται. Πώς μπορεί  μεγάλε  οι Αρβανίτες να είναι Έλληνες ? Έχουμε ομάδα στο facebook μαζί με Αρβανίτες:  Arbanites Global Page"

    
              Ο  Θεόδωρος Δημόπουλος στο παραπάνω σχόλιο απάντησε έτσι:
  
            
Adriano Xhafaj, προκαταλήψεις του τύπου 101% δεν είχαν οι Μπασταίοι Αρβανίτες. Όλα τα συζητούσαν και κάνανε διάκριση σε Αρβανίτες ορθόδοξους χριστιανούς, όπως ήταν στου Μπάστα, Καλολετσή,  Μηλιές και σ' όλη την Ελλάδα, και τουρκΑλβανούς  Λαλαίους - που ήσαν μουσουλμάνοι. Ποτέ τους δεν είπαν Αρβανίτες τους Λαλαίους. Στη διάκριση που κάναν οι Μπασταίοι δεν υπήρχε ίχνος ή υποψία εχθρότητας. Και είχαν δίκιο. 
          Στη Β. Αλβανία υπάρχουν ερείπια της αρχαίας πόλης Αλμπάνια και στη Νότια επίσης της αρχαίας πόλης Άρβανο. Αυτό δεν το ξέραν οι Μπασταίοι. Ούτε πως οι βόρειοι Αλβανοί δέχτηκαν την επίδραση των Σλάβων τον 7ο αιώνα, της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας τον 11ο αιώνα και των Οθωμανών τον 14ο. Οι Αρβανίτες δε δέχτηκαν καμιά τέτοια επίδραση. Παρέμειναν ορθόδοξοι χριστιανοί και Έλληνες μέχρι και σήμερα. Οι Έλληνες Αρβανίτες δεν θεωρούν το εαυτό τους Αλβανική μειονότητα. Τα Αρβανίτικα έχουν περισσότερα Ομηρικά και προομηρικά, πελασγικά στοιχεία. (Δες 1. Α. Κόλλια ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ και η καταγωγή των Ελλήνων και 2. Κ. Μπίρη ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ, οι Δωριείς του νεώτερου Ελληνισμού.)           
         Ο μυθικός χώρος των Πελασγών ήταν : Βαλκανική, Μ. Ασία, Πόντος, Ιταλ. χερσόνησος, Β. Αφρική και Αίγυπτος. Οι ιστορικοί που ονομάζουν τους Πελασγούς πρωτο ή προ - Έλληνες, δίδουν χωρίς αιτιολογία τους προσδιορισμούς. Στη Δωδώνη, την Αθήνα και την Αίγυπτο, λατρευόταν ο Πελασγικός Δίας. Είναι κοινή η φυλετική καταγωγή. Η ιστορική διαφοροποίηση αυτό δεν το αλλάζει. 
          Η Αθήνα και η Σπάρτη, κι όχι μόνο, αλληλοσφάζονταν. Αυτό δεν τους έκανε λιγότερο Έλληνες. Ενότητα στη διαφορετικότητα. Όλοι είναι διαφορετικοί ΕΛΛΗΝΕΣ: Αχαιοί, Δωριείς, Ίωνες, Λέλεγες, Καύκωνες, Λάκωνες, Κρήτες, Ιλλυριοί, Αρβανίτες, Αλβανοί, Πόντιοι κλπ. Οι Αρχ. Έλληνες θέσανε την επιστημονική προσέγγιση στην επίλυση των προβλημάτων του κόσμου. Γι αυτό σήμερα είμαστε όλοι Έλληνες. Ευχαριστώ. Θ.Δ. " 
         Ανάρτηση από τον Θεόδωρος Δημόπουλος στο Μπάστα. τη 17 Ιανουαρίου 2013 - 12:42 π.μ.

         
            
                Ο Αdriano άφησε πάλι ένα νέο σχόλιο για την ανάρτηση "Τουρκοχώρι ή Αρβανιτοχώρι": 

         " Έχω κι εγώ ένα εγκαταλειμμένο blog. Με ενημερώνει η 
Google ότι έχει πάνω από 200 χιλιάδες επισκέπτες. Η ιδέα ήταν του αρβανίτη από την Πρέβεζα Νίκο Στυλό, ο οποίος θεωρεί τους Αρβανίτες έως Αλβανούς. Πάντως η χαρά επικοινωνίας είναι δική μου και είστε πένα."
              Αρβανίτες
 - Arvanitet, are not immigrants in Greece, but its residents immemorial."(
Μηχ. Μτφρ.  Google= Οι Αρβανίτες  δεν είναι μετανάστες στην Ελλάδα, αλλά είναι κάτοικοι από  αμνημονεύτων (χρόνων) . )
http://www.adriano-xhafaj.blogspot.com

       
         Κι ο Θεόδωρος Δημόπουλος :
           Adriano, επισκέφτηκα την ιστοσελίδα σου και περιπλανήθηκα σε πάμπολλες άλλες Αλβανικές. Σ' αυτές τις ιστοσελίδες, σχεδόν όλοι οι γνωστοί ομηρικοί και προομηρικοί ήρωες και όλοι, σχεδόν, οι μεταγενέστεροι  πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι Αλβανοί!  Ο Αχιλλέας , ο Ηρακλής,  όλο το ολυμπιακό δωδεκάθεο με επικεφαλής το Δια, είναι όλοι Αλβανοί! Αν δεν εμφιλοχωρεί κάποιο λάθος, τη γλύτωσε η Αφροδίτη! Δε είναι βέβαιο, αν αυτό οφείλεται στο θρυλούμενο (;) μυστικό οικογενειακό πρωτόκολλό τους!  
         Ο εθνικιστικός μεγαλοϊδεατισμός δίνει ρέστα. Δε μπορώ να βεβαιώσω πως ο Αλβανικός είναι πιο ακραίος απ’ τον ελληνικό. Σε όλους τους λαούς είναι ενδημικό "νόσημα".  Για την επιστήμη της λογικής, κάθε ιδεολογία είναι ψευδής συνείδηση κι ο  μεγαλοϊδεατισμός δεν εξαιρείται. Πάντα το παρελθόν της πραγματικότητας, φτάνει στον εγκέφαλο. Ακόμα και του Αϊνστάιν. Η άγνοια αυτής της αλήθειας γεννάει ιδεολογίες και  όλους τους  …ισμούς! 
        Στη γέννησή του ο εθνικισμός ήταν επαναστατικά προοδευτικός. Γκρέμιζε φέουδα και φεουδάρχες και ενοποιούσε την κατακερματισμένη ανθρωπότητα. Εδώ κι ένα αιώνα όλες αυτές οι εθνικιστικές κατακτήσεις έχουν ολοκληρωθεί και έχουν μετατραπεί σε σοβαρά εμπόδια της προόδου και προκοπής της κοινωνίας και γι αυτό εξαιρετικά αντιδραστικές και επικίνδυνες. Σήμερα οι λαοί θέλουν να καταργήσουν όλους τους εθνικιστικούς περιορισμούς  και τα συνοριακά πεδούκλια. Η τεχνολογία έχει επιλύσει και επιλύει όλο και πιο πολλά  προβλήματα. Η παραγωγική μηχανή μπορεί να ικανοποιήσει τις επισιτιστικές ανάγκες 12 δις ανθρώπων, σύμφωνα με δήλωση της αρμόδιας επιτόπου της  Ε Ε. Η ανεκτικότητα στη διαφορετικότητα έχει αναχθεί σε κορυφαία προτεραιότητα.
         Το συνολικά επενδυμένο κεφάλαιο, όχι μόνο δεν παράγει κέρδος, αλλά κάθε προσπάθεια πραγμάτωσής του περισφίγγει το βρόγχο στον τράχηλο των κεφαλαιοκρατών. Οι φυλακές έχουν αρχίσει να προσφέρουν κρεβάτι κι ένα πιάτο φαϊ σε μεγαλοτραπεζίτες και μπερλουσκοναίους μεγαλοκαρχαρίες! Οι αγορές με την παλιά τους έννοια έχουν τελειώσει, οριστικά και αμετάκλητα. Όλες οι  μορφές του γνωστού εποικοδομήματος  έχουν καταρρεύσει. Το οικονομικό τσουνάμι βάζει τα πράγματα στη θέση τους  … Το φάντασμα του καινούργιου δεν ίπταται,  περιπολεί  σε πόλεις και χωριά. Κι ο εθνικισμός μεγάλος ή μικρός περνάει τον επιθανάτιο αποκρουστικό του ρόγχο. Το φεουδαρχικό περιβάλλον που  τον γέννησε και εξέθρεψε,  έχει ταφεί  από καιρό. Η ανεργία έχει αναχθεί σε απελευθέρωση από την δουλεία. Η απαίτηση για μοίρασμα των παραγόμενων αγαθών και της υπάρχουσας εργασίας είναι παρούσα.  
          Οι  Μπασταίοι Αρβανίτες διακρίνανε τους Αρβανίτες από τους Αλβανούς, πολύ πριν από τις τρεις του Μάρτη  2010, που ο Π. Πετράτος δικαιώνει τους Μπασταίους :«πρέπει να γίνει διάκριση ανάμεσα στους ορθόδοξους Αρβανίτες και στους  μουσουλμάνους Αλβανούς ...» . Και συνεχίζει: σε   «… έκθεση Βενετού προβλεπτή το 1479, που έχει δημοσιεύσει ο ιστορικός Κ. Σάθας, διαβάζουμε: «Αρβανίτες και Έλληνες δεν είναι παρά μόνο ένας λαός που μισεί κάθε ξένο». Ωστόσο, πρέπει να γίνει διάκριση ανάμεσα στους ορθόδοξους Αρβανίτες, και στους μουσουλμάνους Αλβανούς, τους λεγόμενους Τουρκαλβανούς. Οι πρώτοι συμμετείχαν πλάι στους Έλληνες στον απελευθερωτικό Αγώνα. Οι δεύτεροι, έχοντας προσηλυτιστεί στον ισλαμισμό, επιστρατεύονταν και χρησιμοποιήθηκαν από τους Οθωμανούς στην κατάπνιξη της Επανάστασης .
        … η φασιστική Ιταλία προετοιμάζει την Αλβανία για τα επεκτατικά της σχέδια στη Βαλκανική: της παρέχει δάνεια, την ενισχύει με επιστημονικό δυναμικό, της οργανώνει το στρατό. Και έτσι, τον Απρίλη του 1939, όταν και τυπικά θα την καταλάβει, η Αλβανία θα έχει ουσιαστικά καταστεί διοικητικό διαμέρισμα της Ιταλίας.» 
       Οι Μπασταίοι αγνοούσαν όλες τις μεταμορφώσεις των Αλβανών. Αγνοούσαν αν ήσαν μετανάστες, εμιγκρέδες ή τι άλλο. Αγνοούσαν πως ήσαν έποικοι, μετά από πρόσκληση του Καντακουζηνού το 14ο αιώνα κι ότι ήρθαν στην Ηλεία μαζί με 10 χιλιάδες από τα Ακροκεραύνια όρη! Αγνοούσαν πως όλοι οι ιστορικοί τους λέγανε άλλοτε  Αλβανούς και άλλοτε Αρβανίτες.  Ήσαν βέβαιοι πως ήταν  «κάτοικοι στον ελλαδικό χώρο από αμνημονεύτων χρόνων». Μετά την Τρίτη και τέταρτη γενιά, «μηνείδατε τομΠαναή», λέγαν στο χωριό. Όλα τα περί ριζών και δένδρων γίνονται  αντικείμενο « ερευνητών» κι … αεριτζήδων εθνικιστών!

      Αν οι Πελασγοί, οι Αχαιοί, οι Δωριείς, οι  …, ήσαν μετανάστες, τότε είμαστε όλοι μετανάστες.  Μόνο ελληναράδες και  albanaradες ήσαν και είναι ντόπιοι προ πάντων των αιώνων. Πολύ πριν κι απ' το bigBang. Εν αρχή ην  οι EλληνοΑλβαναράδες!   
       Απλά και ξάστερα: Οι Μπασταίοι, σαν το ’φερνε η κουβέντα σ’ Αρβανίτες κι Αλβανούς, πάντα λέγανε για Λαλαίους Αλβανούς, με τζαμιά και πολλές γυναίκες στην εδώ, και ουρί στην άλλη ζωή. Και σε Αρβανίτες μ’ εκκλησιές και μια γυναίκα με παπά, στην εδώ. Στην άλλη, γυναίκες γιοκ, λέγανε παραπονιάρικα κάποιοι Μπασταίοι Αρβανίτες!
         Ο Μπίρης  ονομάζει τους Αρβανίτες Δωριείς του Νεότερου ελληνισμού, χωρίς να παραλείπει τη διαφορά τους από τους γηγενείς. Οι Αρβανίτες ήρθαν στον ελλαδικό χώρο, περισσότερο σαν τους Αχαιούς, αν και πιο παλληκάρια απ’ αυτούς. Ήσαν  πιο σκληροί κι απείθαρχοι απ’ όλους. Στους 50 που παλούκωναν οι Οθωμανοί, οι 49 ήσαν Αρβανίτες όχι Αλβανοί! (δες και Κ. Μπίρη. Αρβανίτες, οι Δωριείς του νεώτερου ελληνισμού,σελ. 306) Δε δέχονταν επιδράσεις κι ούτε ήθελαν να επιδράσουν σ’ άλλους. Οι Έλληνες αυτοκράτορες του Βυζαντίου τους σκόρπιζαν στον ελλαδικό χώρο, γιατί ήσαν όλο ταραχές και εξεγέρσεις. Ούτε ένας Αρβανίτης δεν έγινε τούρκος, σύμφωνα με τον Άγγλο πρόξενο Ζιρώ (ό. π. σελ. 303 και 305 ). Αντίθετα οι Αλβανοί ήσαν «ευκολοπροσάμοστοι»: Τη μια στους Σλάβους ( 7ο αιώνα), την άλλη στους παπικούς (11ο αιώνα). Τη μια στους Μωαμεθανούς (16ο αιώνα), την άλλη με το Φασισμό και το σταλινισμό (20ο αιώνα)! Ταυτόχρονα ανάπτυξαν καθαρόαιμο Αλβανικό πολιτισμό. Ανάπτυξαν τη γλώσσα τους, τα γράμματα, τι τέχνες  και τις επιστήμες, στο μέτρο που τους επέτρεπε κι ο αυτοπεριορισμός  τον περασμένο αιώνα. Τώρα έχει στραφεί στο δυτικότροπο μεγαλοΑλβανισμό, χωρίς όριο και μέτρο ελληνικό.
        Οι Αρβανίτες, όπως οι Ίωνες, οι  Αχαιοί, οι Δωριείς, κ. λ. π., ανέπτυξαν την Ελληνική  πλευρά του χώρου εποίκισης   Τα Αρβανίτικά τους ήταν σαν κάτι  πολύ προσωπικό και απολάμβαναν την νοστιμιά της ιδιαιτερότητας τού κάτι άλλο. Με αυτή τους την ιδιαιτερότητα γονιμοποίησαν και ανέπτυξαν την  Ελληνική τους γλώσσα, τις  ελληνικές τέχνες, τα ελληνικά γράμματα,  την πολιτική και την οικονομία. Το σύνολο της δραστηριότητάς τους είχε κι έχει καθαρόαιμη την νεοελληνική τους πραγματικότητα.
         Ποτέ δεν ερωτοτρόπησαν με  Μεγάλες Αλβανίες. Πείτε ένα Αρβανίτη Αλβανό και  … θα διαπιστώστε τη διαφορά. Χόρταιναν με τον Ελληνικό τους μεγαλοϊδεατισμό και το γοητευτικό του παρελθόν! Για το μέλλον του, δεν είναι και πολύ γνωστό τι πιστεύουν τα Αρβανιτόπουλα, αφού  τα: τρίτα και τέταρτα,  πάρ’ τα και πέτα τα, κατά πως λέγαν οι Μπασταίοι Αρβανίτες, κι αφορούσε τα ξαδέρφια, μόνο σαν επρόκειτο για παντρειά!
        
.........

8 σχόλια:

  1. ΓΚΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΣ / ΑΘΗΝΑ 2007
    Πως Μιοούλη και Μποτζάρη και Κουντουριώτας υπουργοί
    τους υβρίσανε με πρώτον
    ως βιαιοπραγείς και Αλβανοί;
    Άλλοτε τους αγαπούν με τους λόγους τους γλυκούς,
    Κοίαν ολίγον δεν αρέσουν
    τους φωνάζουν Αλβανούς,
    67
    Ευθύμιος Στ. Πράντης, Αλβανικά παράπονα , σ. 11.

    Τις διαθέσεις τωνΕλλήνων και των Τούρκων έναντι των Αλβανών εκφράζει παραστατικά το ακόλουθοδημοτικό:
    Νακάνουμε το ένα μας
    καιτούρκοι και ραγιάδες
    τοντόπο να παστρέψουμε
    απότους αρβανιτάδες.
    τον τόπο ναπαστρέψουμε από τους αρβανιτάδες.

    .....Σαν θελήσης
    Να μισήσης
    Τη ζωή σου
    Και τιμή σου,
    Ν'αρνηθής και βιο και σπίτι,
    Πιάσε φίλο Αρβανίτη !...
    πηγη : Αρβανίτη αν κάνεις φίλο βάστα και κομμάτι ξύλο !!
    http://axhafaj2gmailcom-adriano.blogspot.com/2012/04/blog-post_28.html

    Κωστας Μπιρης,ο χασαπης της ιστοριας των Αρβανιτων .
    Σε ολες της πηγες του απο Αλβανους τους εκανε Ελλινες -Αρβανιτες επειδη
    Η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα στον κόσμο,η οποια αποφάσισε με σύνταγμα ναχρησιμοποιεί το ονομα Ελληνικι Διμοκρατια , αντί για το όνομα ΕλλαδηκιΔιμοκρατια σκοπιμα.Οταν λεμε Ελληνικι Διμοκρατια απαγορευεται το καθε τι μιΕλληνικο .Οταν λεμε Ελλαδικι Διμοκρατια δεν απαγορευετε .Ετσι οιΑρβανιτες,Βλαχοι,Σλαβοι,Τουρκοι...απο Ελλαδικους γινονται Ελληνικους,Ελληνεςδηλαδή .Απο χορα τον Ελλαδιτων ,η Ελλαδα γινεται η χωρα μονο τον Ελλινων. Καιοι ερευνητές δεν εχουν αλλο δρομο παρα να γραφουν Ελληνες -αρβανιτες,ελληνες-βλαχοι,ελληνες -τουρκοι,ελληνες -σλαβοι,πομακοι ,ιζραιλινοι,ελλινο - γυφτοι.
    Ολοι γινονται Eλληνες,αντι Ελλαδιτες

    120 αρβανίτες περικυκλωνουν τους ελληνο-τουρκους στην Ακροπολη για 6 μήνες.Εσφαζαν τους τουρκους,ενώ τους Eλληνες τους απεγυμνωσαν(!!!).Μόνο 120 αρβανίτες για 6 μήνες Απιστευτο !
    Ο Κωστας Μπιρης δεν μας λεει ποσα παιδια Aρβανιτο - Eλλην εγιναν απο τιο σεκσουαλικι επαφι
    Όταν οι έλληνες συζουσανε με τους τούρκους μπορούμε να μιλλαμε γιακαθαροαιματος Eλλην και μη καθαρούς Aρβανίτες πολεμιστές τον διο ?
    ΚωσταςΜπιρης
    ………………………………………………………………………………………………..
    Νικο Δημου
    "Συνηθίζαμε να μιλάμε Aλβανικά και να λεγόμαστε Ρωμαίοι, αλλά στη συνέχεια Winckelmann, ο Goethe, ο Βίκτωρ Ουγκώ, οΝτελακρουά, μας είπαν όλοι,« Όχι, είστε Έλληνες, απευθείας απόγονοι του Πλάτωνακαι του Σωκράτη, «και αυτό έκανε. Εάν ένα μικρό, φτωχό έθνος έχει μια τέτοιαεπιβάρυνση στους ώμους του, ποτέ δεν θα ανακάμψει. "

    ala 100 kimena

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/9/16 10:22

      Εσείς αλβανε είστε Ρωμαίοι?Γτ τέτοιος πόνος ρε μεγάλε?Ναι ήρθαν στην Ελλάδα αρκετοί Αλβανοί ως Ρωμαίοι και εντάχθηκαν στην κοινωνία ως άνθρωποι με κύρος λόγω της ηγετικής τους αντιστασης στον Τούρκο, γι αυτό και τα επώνυμα τους οι ντόπιοι ουδε πότε από ντροπή άλλαξαν και ουδε πότε οι αρβανιτες της Ελλάδας εξ αρχής είδαν τους ελληνες ως ξένους, ίσα ίσα σε αυτούς αποδόθηκε η ελπίδα και η φλόγα της λύτρωσης της ρωμηοσυνης, από κει και πέρα εδώ υπήρχαν και ελληνες λίγοι πολλοί όπως θες μπορείς να το πεις, μα υπήρχαν και αυτοί έδωσαν και εξ αίματος δικαιώματα στους αρβανιτες της Ελλάδας να γίνουν και ελληνες στο αίμα, από κει και πέρα τραβούν το δρόμο της Ελλάδος από μόνοι τους...διότι για εμάς στην Ελλάδα όπως όλοι μπορεί να είμαστε Ρωμηοί αλλά για τους Ευρωπαίους είμαστε Γραικοί ε και οι Έλληνες Αρβανιτες στην Ιταλία όταν πήγαν πρόσφυγες ως Γραικοί αναφέρθηκαν!Τώρα έχουμε εδώ μια Αλβανία όπου άλλοι ητο τα πουτανάκια των Σλάβων (Σέρβων ) άλλοι τα πουτανάκια των Τούρκων άλλοι τα πουτανάκια των Ιταλών και μέσα σε αυτό το μπουρδέλο των επιγαμιων αφού αναγκαστικά η περιοχή του Δυρράχιου αποσπάστηκε από την Σερβία και την Ελλάδα για λογαριασμό των Ιταλών κατέληξε κράτος και σήμερα μας το παίζουν η καθαρή φυλή των Βαλκανίων που έχει και αλυτρωτες παρτίδες!Λοιπόν οι Έλληνες και οι αρβανιτες εν Ελλάδι ήταν πάντα ένα κράτος και αυτό από κοινού έκαναν πάλι το 21 η ελληνική θα επιβάλλονταν ως επίσημη διότι ητο η επίσημη γλώσσα της Ρωμαϊκης Αυτοκρατορίας κάτι το οποίο οι αρβανιτες εν Ελλάδι γνώριζαν πολύ καλά και ούτε που του ένοιαζε!Συνεπώς η Ελλάδα η οποία κακώς ονομάστηκε Ελλάδα διότι τώρα έχει κάτι υπάνθρωπους σαν εσάς στα Βαλκάνια να κάνουν υποδείξεις,έπρεπε να κάνει με οποίο κόστος την περίοδο του 1922 όπου μας πρόδωσαν οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο με τους Τούρκους το Βασίλειο των Ρωμαίων,και αυτομάτως ως άλλοτε ο Μωάμεθ ο πορθητης να διεκδικήσει δικαιώματικα ως εδάφη όλη την μικρά Ασία και τα Βαλκάνια για αρχή!!!!Αλλά αντίθετα περιπλάνηθήκε 100 περίπου χρόνια ως μη έχων σκοπό υπαρξεως μιας και το ρόλο της τον ανέλαβε το κράτος του Ισραήλ και σήμερα οι Αμερικάνοι χρησιμοποιουν αυτή την δήθεν μη ελληνικότητα της Ελλάδος για να φυτρωσουν μια Μακεδονία μέχρι την Θεσσαλονίκη και μια Αλβανία μεχρι την Άρτα και έχει ακόμα!Και ρωτώ τι είναι αυτό που σας έχει κόψει με τους αρβανιτες της Ελλάδος?Γτ τόσο πόνο?Ο Ζέρβας δεν ήταν Αρβανίτης και μάλιστα επιφανής ο οποίος έκανε πάνω για να περιλάβει τους τσαμηδες προδοτες?Τι σας νοιάζει τι κάνουμε εμείς στο σπίτι μας?Ναι είμαστε ρατσιστές γτ είμαστε Ρωμαίοι και κάνουμε μια γραμμή και σας πεταμε απ εξω και ούτε που κοιτάμε αίμα ελληνικό η μη διότι ακόμα και αν δεν είναι αγνό με αυτές τις θυσίες καλέ μου άνθρωπε των αρβανιτων στην Ελλάδα έγινε ελληνικό ελληνικοτατο διότι εντάχθηκαν στις Έλληνικες κοινωνίες με τιμές και ότι προέκυψε είναι ελληνικό και όχι αλβανικό!Όλα αυτά στην αποδοχή αλβανικου επικοισμου στην Ελλάδα,εάν όμως μπορέσει να μου βρει κάποιος με στοιχεία που ανήκουν φυλετικά οι Αλβανοί και ποια ήταν η πορεία τους στην ιστορία τότε τα λέμε εκ νέου,και μην σας χαλάσουμε το όνειρο ως Ελλάδα σας συμφέρει να είμαστε διότι εάν δεν είμαστε τότε αυτό που μένει είναι η Ρωμηοσυνη και τότε επειδή έχετε ελληνες(Ρωμαιους) στην Βόρεια Ήπειρο ξαφνικά γίνεστε ξένοι κατακτητες των Ρωμαίων στο ίδιο σας το κράτος!!!!

      Διαγραφή
  2. Τα λες ωραια και ομορφα .Ομως ετσι δεν λεει η Επιστιμονικι αλιθια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/5/16 21:18

    Τι αφηνετε αυτο τον αμορφωτο αλλοεθνη και σας χαλαει το ωραίο σας blog;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/8/16 01:53

    "Ήσαν βέβαιοι πως ήταν «κάτοικοι στον ελλαδικό χώρο από αμνημονεύτων χρόνων»"

    Ε δεν 'ηταν όμως, ασχέτως αν το πίστευαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/11/18 21:52

    Οι Αρβανιτες ηταν Ελληνες απο το Αρβανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/1/19 14:39

    Αρβανίτες Ιαλιας και ελληνική εθνική συνείδηση

    »»Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο Μανώλης Μπλέσσης στα κείμενα του αποκαλεί τον εαυτό του και τους ομοίους του Αρβανίτες κι Ελληνες (nostri Greci). Κι αυτό χρειάζεται μια εξήγηση.
    Ο Μανώλης Μπλέσσης βέβαια, έγραψε επίσης πως θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα και γι’ αυτό οι Σκυπετάροι ιστορικοί δεν θα ασχοληθούν μάλλον ποτέ μαζί του. Ο Νικόλαος Μάζης όμως τι ήταν;
    Αυτό μας φέρνει στον Καίσαρα Μάζη, τον πατέρα του Νικόλαου. Ο Καίσαρας Μάζης, όταν εγκατέλειψε οριστικά την Ελλάδα, ίδρυσε στην Σικελία, μαζί με τους συντρόφους του, ένα χωριό. Θα μπορούσε να το είχε ονομάσει Μάζι (=του Μάζη) όπως έκαναν πολλοί Αρβανίτες αρχηγοί την εποχή εκείνη. Όμως προτίμησε να το ονομάσει Casale dei Greci (=χωριό των Ελλήνων). Απ’ τους κατοίκους αυτού κι άλλων παρόμοιων χωριών στρατολόγησε ο Νικόλαος Μάζης τους εφιππους στρατιώτες του Μακεδονικού Τάγματος.

    Η αναφορά των Αλβανών εθνικιστών στις «περιπέτειες» του λεγόμενου «Βασιλικού Μακεδονικού Τάγματος» έχει σοβαρές αδυναμίες γι’ αυτούς και γι’ αυτό σπάνια κάποιος απ’ αυτούς αναφέρεται σ’ αυτό. Κι αυτό γιατί στα τέλη του 18ου αιώνα, ένας ανώνυμος συγγραφέας, ο οποίος μάλλον είχε πολεμήσει στις παρατάξεις αυτού του τάγματος, έγραψε και δημοσίευσε ένα βιβλίο με τον τίτλο “Dissertazione istorico-cronologica del Regimento Real Macedone, nel quale si tratta della sua origine, formazione e progressi e delle sue vicissitudini che gli sono accadute fino all’anno 1767” (=Πραγματεία ιστορική και χρονολογική του Βασιλικού Μακεδονικού Τάγματος, στην οποία περιέχονται η προέλευση, ο σχηματισμός, η πρόοδος και η παρακμή του, όπως έχουν συμβεί μέχρι το έτος 1767), το οποίο, όπως φαίνεται κι από τον τίτλο αναφέρεται στην ιστορία εκείνου του «Μακεδονικού Τάγματος», μέχρι το 1767.

    »’Ποιό είναι όμως το ενδιαφέρον στο βιβλίο αυτό; Το πιο ενδιαφέρον ίσως κομμάτι στο βιβλίο αυτό, που αναφέρεται όπως είπαμε στην ιστορία του Μακεδονικού Τάγματος, είναι το πρώτο κεφάλαιο. Το κεφάλαιο αυτό αναφέρεται κι εγκωμιάζει τα διαχρονικά επιτεύγματα του Ελληνικού έθνους στα Ιταλικά εδάφη, θεωρώντας πως τα «κατορθώματα» του Μακεδονικού Τάγματος είναι η συνέχεια των κατορθωμάτων των Ελλήνων που προηγήθηκαν σ’ εκείνα τα Ιταλικά εδάφη. Με άλλα λόγια, ο συγγραφέας εκείνου του βιβλίου θεωρεί πως αυτοί που συμμετείχαν σ’ εκείνο το Μακεδονικό Τάγμα ήταν Ελληνες κι επιπλέον τους κατονομάζει ως τέτοιους.

    Η ύπαρξη εγκωμιαστικών αναφορών στους Έλληνες σ’ ένα τέτοιο βιβλίο δεν θα μπορούσε βέβαια να γίνει ποτέ αποδεκτή απ’ τους Αλβανούς εθνικιστές, οι οποίοι συνηθίζουν να θεωρούν ως σημείο αναφοράς τους Αρμπερέσηδες της νότιας Ιταλίας.»’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/1/19 14:43

    ΄΄Το χωριό «Greci» (μτφ «Έλληνες») στη νότια Ιταλία κατοικείται από αρβανιτοφωνους που πέρασαν στην απέναντι ακτή πριν από 600 χρόνια από την Ελλάδα…..

    Αρβανιτες του χωριού»» Πιανα ντι Γκρέτσι »,
    μετονομασθεν από το καθεστώς Μουσολίνι σε Πιανα ντι Αλμπανέζι

    »»Από το κλασσικό βιβλίο του Μπίρη “Αρβανίτες, Οι Δωριείς του νεώτερου ελληνισμού” ( σελ. 328 ) για αρβανιτόφωνους της Σικελίας που είχανε ερθει από την Πελοπόνησο.Ο Πέτρος Καρολίδης …Επεχείρησε , όπως γράφει στην σχετική διατριβή του ( Περιοδικό Ελληνισμός , έτος Ζ 1904 σελ. 176 – 183 ) , να μιλήση ελληνικά σε γηραιάν κατοικο της Piana dei Greci ( https://en.wikipedia.org/wiki/Piana_degli_Albanesi In 1941 during Mussolini’s invasion of Greece, the name was changed to Piana degli Albanesi so as to gain the locals support for the fascist regime’s imperialist intentions toward Albania ), εκατάλαβε όμως, ότι εκείνη μόνον αρβανίτικα ήξερε , και το είπε στον Ιταλό ο οποίος του την συνέστησε.Οπότε : “Η αγαθή πρεσβύτις , μόλις ήκουσεν εμού λέγοντος , ότι η γλώσσα αυτής δεν ήτο κυρίως ελληνική , διαμαρτυρομένη, εν αγανακτήσει ανεφώνησε : Io sono propria Greca-Ειμαι γνήσια Γραική»’

    ΑπάντησηΔιαγραφή